Tuesday, March 2, 2010

Skandinavski Sutlijas















2 solje mleka
200ml slatke pavlake
1 kesica vanila secera
1/2 solje pirinca
1/4 solje suvog grozdja
U loncu sa duplim dnom skuvajte mleko. Dodajte pirinac. Kuvajte i mesajte dok se ne zgusne oko 30 min. Pred kraj dodati slatku pavlaku. Ukoliko je slatka pavlaka zasecerena dodati samo vanilin secer ili ukoliko volite sladje. Dodati grozdjice. Sipati u cinije.

Print

Pizza Pitici















500g kora za pitu
300g parizera
300g kackavalja
2 pavlake
400g kecapa
1 jaje
origano
vegeta
ulje
Poceti sa dve kore, svaku premazati uljem. Redjati sitno iseckan parizer (moze se i narendati), i kecap. Zatim staviti dve kore, obe premazati uljem. Redjati kackavalj i pavlaku. Opet dve kore, svaku premazati i tako red kackavalja i pavlake, red parizera i kecapa dok se ne utrosi sav materijal. Dodavati origano i vegetu povremeno. Kad to zavrsimo kore saviti u rolat i seci na komade od 2cm debljine. Redjati u podmazan pleh. Umutiti jaje i preostalu pavlaku, ukoliko je ostalo kecapa mozete i njega dodati i premazati pitice. Peci 30 minuta na 200°C. Ukoliko zelite manje pitice mozete podeliti kore na dva rolata.

Print

Maffini Sa Mozzarellom I Belim Lukom















2 solje brasna
1 kasicica soli
1 kasika praska za pecivo
1/4 solje putera, otopljenog
1 jaje
1 1/2 solja mleka
2 cena belog luka, usitnjenog
1 solja mozzarelle, izrendane
1/2 kasicice origana
1/2 kasicice bosiljka
Zagrejati rernu na 200°C. Pomesati brasno, origano, bosiljak, prasak za pecivo i so u ciniji. Umesati i mozzarellu tako da se oblozi sa brasnom. U odvojenoj posudi pomesati mleko, puter, jaje i beli luk. Dodati suve sastojke i promesati. Podmazati kalup i puniti smesom. Peci pola sata na 200°C.

Print

Pljeskavice Od Slatkog Kupusa















1/2 glavice kupusa sitno izrendano
2 sargarepe
1 krompir izrendan (opciono)
2 jaja
1 solja brasna
malo persuna
so
biber
ulje
Kupus narendati sitno. Dodati sitno narendanu sargarepu, posoliti i ostaviti malo da odstoji . Dobro ocediti, dodati persun, jaje, biber i brasno. Promesati smesu. Na vrelom ulju kasikom spustati grudvice. Mozete ih malo spljeskati da izgledaju kao pljeskavice.

Print