Thursday, April 29, 2010

Manchurian Chicken















2 pileca filea
1 kasika brasna
2 kasike kukuruznog brasna
1 jaje
so, biber
1 glavica luka
Sos:
1/2 solje pilece supe
1/4 solje kecapa
1/4 solje paradajz pirea (tomatina)
3 kasike soja sosa
1 kasika secera
1 kasicica belog luka
1 kasicica djumbira
1 kasika kukuruznog brasna
Pomesati brasno i jaje tako da ne bude previse gusto dodati vodu ako treba da se razredi. Ubaciti komadice pietine da se obloze smesom sa svih strana. Prziti ih dok ne potamne. U drugoj posudi proprziti luk dva minuta. dodati beli luk i djumbir i prziti 30 sekundi. Dodati pilecu supu, kecap, paradajz pire, soja sos i secer promesati i cekati da provri. Kukuruzno brasno pomesati sa malo vode i dodati u sos. Kuvati dok se ne zgusne. Preliti preko pileceg filea. Ukrasiti persunom.

Print

1 comment:

  1. Ne bih ovog časa imala baš ništa protiv jedne zdjelice! Odlično izgleda! :)

    ReplyDelete