Saturday, February 13, 2010

Fuzili S Prsutom


300 g spiralne testenine
manja glavica crnog luka
2 čena belog luka
200 g „somborke fete“
50 g pršute
50 g praške šunke
100 ml slatke pavlake
muskatni orah
so
biber
40 g maslaca
kašika maslinovog ulja
100 ml belog vina

Teteninu kuvajte u dosta posljene vode i ocedite je. Otopite maslac i na njemu propržite sitno iseckan luk i propsairan beli luk. Dodajte na lsitiće isečenu pršutu i samlevenu ili jako usitnjenu prašku šunku, pa pržite još malo. Pavlaku začinite solju, biberom i muskatnim orahom i u nju narendajte polovinu fete. Masu pomešajte sa isprženom pršutom i sve zajedno kratko prokuvajte. Dodajte kuvanu testeninu, dobro promešajte i servirajte preostalom fetom isečenom na sitnije kocke.

Print

No comments:

Post a Comment