Thursday, April 15, 2010

Bavarske Kifle















1/2 solje toplog mleka
50 ml biljne pavlake
1/4 kocke svezeg kvasca
3 kasike smedjeg secera
1 kasika rastopljenog maslaca
2 solje brasna za sve namene (tip 500)
1/2 kasikice soli
1 l vode
50 g sode bikarbone
U malu serpicu s mlekom staviti kvasac i secer da stoji 15 minuta. Dodajte u brasno zajedno sa pavlakom, dodajte so i maslac i umesite cvrstu jufku . Ostavite da odstoji 30 minuta. Mesite 2 min. Oblikujte testo po zelji i prekrite blago nauljenom plasticnom folijom i ostaviti 30 min. U serpi zagrejte vodu da provri i dodajte sodu. Spustajte po jednu kiflu i kuvajte 30 sekundi po 15 sa svake strane. Kifle stavite u podmazan pleh i pecite na 200ÂșC 15 minuta.

Print

1 comment: