Saturday, February 13, 2010

Becarac S Tikvicama


3 tikvice
200 g čeri paradajza
200 g „somborske fete“
1 ljuta papričica
100 ml belog vina
1 kašika maslaca
maslinovo ulje
parmezan
supa od povrća
bosiljak
peršun
2 čena belog luka
biber
so

Na zagrejanom maslinovom ulju propržite sitno iseckan beli luk, papričicu i prepolovljen čeri paradajz. Tikvice operite i s korom isecite na kolutove, pa dodajte u posudu. Dinstajte pet minuta i prelijte belim vinom. Dodaj­te kašiku maslaca i zajedno dinstajte još pet minuta. Posolite i pobiberite, dodajte sitno iseckan bosiljak, a preko narendajte fetu. Mešajte sve sastojke, a kada se sir skoro istopi, dodajte još malo parmezana. Gotov bećarac pospite seckanim peršunom.

Print

No comments:

Post a Comment