Saturday, February 13, 2010

Cheesecake
















Kora:

300 g mlevene plazme

150 g otopljenog putera

3 kašike mleka može i više

Fil:

500 g neslanog krem sira

500 ml slatke pavlake

2-3 kašike šećera

1 vanilin šećer ili 1 vanila ekstrakt

2 želatina

Preliv:

1 želatin

500 g višanja ili malina
2dl soka od višanja
Priprema:

Kora:

U plazmu sipati otopljen puter i promešati. Dodati mleko. Masu sipati i prstima dobro prilepiti na dno okruglog pleha prečnika 26 cm kome se skida ivica (ali nije neophodno).
Fil:
Dve kesice želatina sipati u 100 ml hladne vode i ostaviti da nabubri. Krem sir i šećer izmešati varjačom. Dodati slatku pavlaku (ne mutiti, samo je onako tečnu sipati u sir). Nabubreli želatin ugrejati da se ne poznaje tekstura, da bude skroz tečan. Dodati beloj masi. Hladnom vodom navlažiti ivicu pleha pa sipati fil preko kore. Ostaviti u frižideru da se dobro stegne, bar 4-5 sati.

Preliv:

Izmeriti 2 dl soka.U sok umešati kesicu želatina. Kolač ukrasiti višnjama i preliti sokom tek kada počne da se steže. Vratiti u frižider da se još malo rashladi.

Print

2 comments:

  1. Ovo prekrasno izgleda. A ja vooooolim sir!

    ReplyDelete
  2. O da, ovo baca u žestoku napast! Odlična fotografija, a po svemu sudeći još jedan blog sa izvrsnim receptima, dobro došla! :)

    ReplyDelete