Kora:
300 g mlevene plazme
150 g otopljenog putera
3 kašike mleka može i više
Fil:
500 g neslanog krem sira
500 ml slatke pavlake
2-3 kašike šećera
1 vanilin šećer ili 1 vanila ekstrakt
2 želatina
Preliv:
1 želatin
500 g višanja ili malina
Priprema:
Kora:
U plazmu sipati otopljen puter i promešati. Dodati mleko. Masu sipati i prstima dobro prilepiti na dno okruglog pleha prečnika 26 cm kome se skida ivica (ali nije neophodno).
Fil:
Dve kesice želatina sipati u 100 ml hladne vode i ostaviti da nabubri. Krem sir i šećer izmešati varjačom. Dodati slatku pavlaku (ne mutiti, samo je onako tečnu sipati u sir). Nabubreli želatin ugrejati da se ne poznaje tekstura, da bude skroz tečan. Dodati beloj masi. Hladnom vodom navlažiti ivicu pleha pa sipati fil preko kore. Ostaviti u frižideru da se dobro stegne, bar 4-5 sati.
Fil:
Dve kesice želatina sipati u 100 ml hladne vode i ostaviti da nabubri. Krem sir i šećer izmešati varjačom. Dodati slatku pavlaku (ne mutiti, samo je onako tečnu sipati u sir). Nabubreli želatin ugrejati da se ne poznaje tekstura, da bude skroz tečan. Dodati beloj masi. Hladnom vodom navlažiti ivicu pleha pa sipati fil preko kore. Ostaviti u frižideru da se dobro stegne, bar 4-5 sati.
Izmeriti 2 dl soka.U sok umešati kesicu želatina. Kolač ukrasiti višnjama i preliti sokom tek kada počne da se steže. Vratiti u frižider da se još malo rashladi.
Ovo prekrasno izgleda. A ja vooooolim sir!
ReplyDeleteO da, ovo baca u žestoku napast! Odlična fotografija, a po svemu sudeći još jedan blog sa izvrsnim receptima, dobro došla! :)
ReplyDelete